Mesele Vesele

Specialități

Specialități Mesele Vesele


Un restaurant își cucerește clienții, desigur, cu specialități culinare deosebite pe care le servește. Mesele Vesele este un restaurant cu specific internațional, recunoscut și apreciat în rândul celor care ne trec pragul datorită mâncării sănătoase, gătite ireproșabil, din produse naturale. Există și în meniul nostru o serie de specialități pentru care clienții revin din nou și din nou. 


Gulyás
Specialitatea casei este Gulyás-ul de vită, servit zilnic la Mesele Vesele. Ținem la tradiția gătitului și la autenticitatea specialităților pe care le servim. Gulyásul este o mâncare tradițională, provenită din Câmpia Ungarieri, mai exact din regiunea Hortobágy. La baza gulyásului stă una dintre specialitățile gastronomiei maghiare, o mâncare simplă și gustoasă: tocana. Suculentă și sățioasă, tocana de carne cu boia dulce era gătită într-un ceaun, pentru păstorii de bovine. Prima menționare scrisă a acestei specialități culinare atât de apreciate și în zilele noastre este datată pe la sfârșitul secolului al XVIII-lea! 

Un gulyás savuros include 3 ingrediente absolut esențiale: 

  • untura de porc de calitate; 
  • ceapă roșie bogată în gust, suculentă și cu savoare; 
  • boia dulce de calitate. 

Supa de gulyás bun conține cartofi și alte legume. Gulyásul este o mâncare apreciată, fiind faimos și în străinătate sub numele de Gulasch sau Goulash. La Mesele Vesele este una dintre cele mai îndrăgite specialități culinare. Vă invităm să-l descoperiți!


Papanași 
Delicioșii papanași cu sos de afine sunt o altă specialitate a casei, unul dintre savuroasele deserturi care te așteaptă la Mesele Vesele. Papanașii își au originile în bucătăriile austro-ungare și sunt tare îndrăgiți de clujeni și nu numai. Te mai poți răsfăța și cu tiramisu sau specialități precum Somlói galuska și Gundel palacsinta (clatita). 


 

 

 

 

Cafea Kimbo

Ne gândim și la clienții noștri mai matinali, pe care-i așteptăm cu o cafea Kimbo savuroasă și de calitate. Povestea cafelei Kimbo își are originile în Napoli, Italia, când frații Rubino fondau Cafe do Brasil. Începând cu anul 1963, Cafe do Brasil devenea unul dintre cei mai importanți distribuitori de cafea prăjită din Europa. Kimbo este cafeaua ce a devenit marca înregistrată a Cafe do Brasil, devenind faimoasă în Italia, Europa și, apoi, în întreaga lume. 

Selectarea atentă a boabelor, prăjirea și ambalarea lor, drumul înspre restaurant și, în cele din urmă, servirea unei cești de cafea Kimbo la Mesele Vesele, e un întreg proces ce vă ajută să vă începeți ziua într-o manieră relaxată și aromată. 

 

 

Pălinca

În stil tradițional, o masă bună e însoțită de o pălincă și mai bună! La Mesele Vesele puteți descoperi diverse specialități de pălincă: de zmeură, vișine, gutui, caise, pere, etc. Nu se poate să locuiți sau să vizitați orașul din inima Transilvaniei și să nu încercați măcar o dată această băutură tradițională. 

Pălinca este un simbol al regiunii, căci orice turist știe că odată ajuns în zona aceasta din Europa, va trebui să guste din celebra băutură. Ritualul servirii unui pahar de pălincă este strâns legat de obiceiurile agrare ale sătenilor. Fie că începeau culegerea strugurilor, sacrificau porcul de Ignat sau încheiau cu succes o vânătoare de iepuri, oamenii celebrau aceste momente cu un pahar de pălincă. Pretutindeni, fructele erau transformate de către meșteri distilatori în această licoare atât de apreciată. Cei care îi cunosc valoarea, știu că trebuie să respecte acea cantitate zilnică recomandată pentru un om matur, de 4 centilitri, căci aceștia sunt suficienți pentru a pune organismul în funcțiune pe timp de iarnă și a-l potoli pe timp de vară. 

Restaurant Mesele Vesele este apreciat în rândul cunoscătorilor datorită varietății și specialităților diferite de pălincă pe care le servește. Vă dorim poftă bună și... sănătate! 

Despre noi

Aflat în Cluj-Napoca, lângă Medicala 3, pe str. Croitorilor, nr. 25, Mesele Vesele este un restaurant cu specific internațional. Aici vă puteți bucura de o masă delicioasă, gătită rapid şi sănătos

Contactaţi-ne

Restaurant Mesele Vesele
Cluj-Napoca, str. Croitorilor 25.
Telefon: 0728 047812

Orar

  • L-V
    9:00 - 16:00
  • S-D
    Inchis